“Служебните министри запалиха свещ в храм-паметника „Св. Александър Невски”.
Бе отслужена литургия.
“Утре мисля да отида при българския патриарх и да му целуна ръка”, каза проф. Близнашки.
Близнашки палил свещи!
Боже, мили!
От лицемери и палячовци – аман!
Човекът вярвал в дяволи и вещици,
и ще ги гони с восък и тамян!
Навярно цяла вечер не е спал,
за да измисли този ритуал!
Професор!
Премиер!!
Бивш комунист!!!
И магистрат уж бил, с червена тога!
Хамелионщина!
И аз, отявленият атеист, не мога
да вярвам в него,
колкото и в Бога!
© Ангел Чортов Всички права запазени