6.02.2011 г., 23:10 ч.

Блудна дъщеря 

  Поезия
959 0 20

Облечена в съдрани дрехи,

в погнуса свили се ръцете,

под ръждясали доспехи,

старее в младост детето.

Каскет с бродирани шевици,

зад ухото част от цвете.

Боже, гола съм девица,

кръвта отмила по нозете.

От пясък с парещи налъми

вървя към тебе все назад.

В пясъка ти не оставям стъпки-

невидим призрак съм аз.

Чакаш ли ме още  немотийо,

да се върна чужда  у дома,

шепи свила за просия

твоята блудна дъщеря.

© Николина Милева Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??