26.06.2007 г., 15:56 ч.

Блудницата 

  Поезия
1136 0 7
Една жена с тяло на богиня,
с душа на блудница и с ангелско лице
танцуваше под погледите жадни
на глутница разгонени мъже.
В очите й смарагдови, морето
бе скрило свойте цветове,
косите и напомняха полето -
през юни тежки класове.
Ръцете й, като ръце на жрица
извайваха от въздуха мечти,
нозете й - крила на  волна птица -
 по дансига летят.
Танцуваше... В движенията сластни,
в извивките на грешната и плът,
с хиляди очи коварни
и слагаше клеймо светът.
И мислеше, че е пречистен,
щом чужди беше този грях,
а тя танцуваше и беше ничия -
на себе си, но и на тях.

© Таня Панайотова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??