7.02.2008 г., 9:13 ч.

Блясък в несъществуващото 

  Поезия » Философска
495 0 1
 

 

Блясък в несъществуващото

 

                      „ ... очи без страдание..."

                                            (Гео Милев)

 

 

 

 

Стъклен свят в безвремие,

хора, загубени в мъгла,

една единствена луна там грее,

но очите са затворени за нея.

 

 

Вървят навред тълпите онемели,

без посока,мисъл и надежда,

а там, в пространство неприветно

един безумен поглед се чернее.

 

 

Небето плаче тъжна песен,

капка подир капка се разлива,

а човекът в своите окови губи

остатъка от жалкия си свят.

 

 

И все там, проблясват и замират,

онези уморени стъклени очи,

страшни, празни и ужасни...

Очи без болка, без страдание...

    ...   ...   ...   ...   ...

БЕЗ ЖАЖДА за живот!

© Бианка Тошева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • В тази държава натам сме се запътили всички.... Ако така продължава скоро ще сме зомбирани всички.
Предложения
: ??:??