23.10.2007 г., 9:50 ч.

БОДЛИВА ТЕЛ... 

  Поезия
627 0 9

                                         БОДЛИВА ТЕЛ -
                                                              ОТНОВО КОЖАТА ТИ ОТЕСНЯВА...
                                         И за това ли
                                                               в очите ти наивно се премята
                                         подковата на клупа?

                                         Недей!
                                                         Недей, приятелю!
                                         Животът не е шепа пепел,
                                                         която вятърът ще пръсне.
                                          Въжето ти не стига да прескочиш
                                                         оградата на своята съдба...

                                          Върни се,
                                                           моля те,
                                                                          върни се в семето!
                                          И в песента на ручея
                                                                          вкопай нозе!
                                          Стани един
                                                           чинар гостолюбив!
                                          Едва сега
                                                           след песента на птиците
                                          по израненото стъбло -
                                                            ще разберем
                                          дали годините
                                                           са те изпитвали
                                          чрез кръговете си на обич.
                                          
                                          Тогава ще намериш сили
                                          да счупиш клона си -
                                          щом примка залюлее.       

© Лилия Ресенска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??