БОДЛИВО ЩАСТИЕ
Едно магаре сиво,
случайно днес
невпрегнато на работа,
намерило е на поляната
магарешки бодил.
Сега то с удоволствие изяжда
бодливото си щастие
и е доволно, и честито.
На делника
магарешкия трън опасли,
дали щастливи сме и ние?...
© Иван Хаджидимитров Всички права запазени