18.12.2018 г., 20:46 ч.

Бог и цар 

  Поезия
368 0 0

Със змиите останах прокуден.

Пепелище от пламък поглъщащ.

Бог

и цар

в своя рай тъй безлюден.

Сам отричащ и сам вяра търсещ.

 

Със слуги - остарелите думи,

със съветници - книги във прах.

Бог

и цар

във дворец от безумие.

Защитен от дълбок ров от страх.

 

А до трона ми леден възвишен

празно твоето място мълчи.

Бог

и цар

във света ти предишен,

под корона от тръни кърви.

© Ивайло Василев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??