26.04.2023 г., 16:36 ч.

"Богатство" –за предизвикателството "Пазете чудесата на гората" 

  Поезия » За деца
407 1 6

Познавам красива древна жена,

тя здрава и силна изглежда,

Обича зелено да носи все тя,

а есента пременя се с  пъстра одежда.

 

На възраст навярно е прехвърлила век,

а на младост и свежест ухае.

Обител и майка за безброй животинки,

и за всеки човек -

озовал се в зеления рай на безкрая.

 

За нейните сенки и бистри води,

се пеят, и са се пели  песни от века.

Кристалният дъх, свежия хлад по зори,

заслонът под билото до бяла пътека.

 

Гората е древната майка – но и млада е тя,

която твори и привлича живота.

Големи и малки - навред по света -

все търсим - все нея- с огромна охота.

 

И  там - дълбоко в прекрасната наша гора,

скрито, препълнено със щастие, стои сандъче старо.                             

Ще се открие на всекиго -

който брани от огъня, и от друга беда,                                

най-зеленото богатство на България.

© Иван Иванов Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Пазете чудесата на гората »

13 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??