25.09.2023 г., 21:44 ч.

Бохеми 

  Поезия » Свободен стих
163 2 3

Време без време
Век след век
Един различен свят
Свят на бохеми 
Бохеми от любов 
В изкуството живеят 
Във вените, в кръвта
В очите, в сърцето
Един таван в небето
Прозорец от звезди
Пътеки от цветя
Лабиринти от мечти
Разголена душа
Вятър от доброта
Чест и гордост
Без претенции
Без предразсъдъци 
Свят за благородни
На небето стъпили
В земята потънали 
И любов, любов.
Само това е.
Всичко това е.
Познали щастието.
В нищото.
Във всичко.
Един в другиго.
…Щастието.

© Лили Вълчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря ви, мили хора!
  • Много добре! Ще добавя от себе си

    те не познават щастието
    те живеят според отношението на другите към тях,
    което е измислено или създадено изкуствено.
    завиждат на живота не на бохемите, а го смятат за грозен
Предложения
: ??:??