Боли
Една грешка, на пръв поглед малка,
доведе до много грешки от моя страна.
И отмина време, преди да прозрея истината жалка
и да разбера, че и аз посял съм лъжа.
Една грешка отне радостта от моя живот,
уби жестоко вярата във любовта,
накара ме да осъзная, че един порок
може да отнеме красотата от света.
А сега сърцето безмилостно боли
и умира бавно ден след ден.
Вече никога няма да погледна онези очи,
които ме обичаха и вярваха във мен.
Онези очи, които можеха да прощават
всички грешки от моя страна,
вече дори не могат да повярват,
че е тяхна моята душа.
Спомените бледи изтъняват и умират,
аз оставам сам в нощта.
А очите - бряг нийде не намират,
те не вярват вече в любовта.
Но... знам, че надеждата умира последна...
Аз пак ще търся път към твоето сърце!
И дори да не го достигна,
щастливо ще си спомням, че някога целувал съм твоето лице!
Nick Dracula
© Антон Городецки Всички права запазени