5.08.2010 г., 13:57 ч.

Боли ме 

  Поезия » Любовна
1213 1 1

Чуваш ли, небето тряска,

гръм раздра го и изсвятка,

всяка светлинка си скри,

като мене го боли.

 

Дървесата из горите

шепнат с тъжните си листи

и в сълзи, реки смолисти,

като мене ги боли.

 

Виждаш ли дъждовни капки,

наедрели, натежели,

падат в сухите земи,

като мене ги боли.

 

Туй съм аз -

и буря страшна,

и молитва силна, страстна,

и сълзата уловила,

в сетен миг искрата

на любовен огън гаснещ.

 

И за тебе ме боли...

© Ивелина Дамянова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??