БОЛКА
Боли, че влезе в сърцето.
Боли на ласката капана.
Горчи ми виното проклето.
В любовна мрежа ти ме хвана.
Боли, не мога да се променя.
Боли, че беше моята зора.
Боли ме за истината на деня,
но от болка няма да умра.
Отдавна болката е изпита -
по устните застинал е пелин.
Останал сам е моята защита.
В пустинното сърце съм бедуин...
© Мимо Николов Всички права запазени
Нищо в нашите дни не е вечно.
И най-милото ще отмилее,
и най-близкото става далечно."
Пеньо Пенев
Здравей, Човеко!!!