8.05.2015 г., 18:03 ч.

Болка 

  Поезия » Любовна
407 0 2

Поредният метален обръч на врата...

И свива се до болка, мачка, стиска
до кръв... И стръв за лешояди
успя да ме направиш...

Да късат, за всеки има по парче!
Добре? Не е добре, но ще ми мине!
От първото захапване до днес - 
безброй години...

Изгнили книги, мисли и надежди...
Лъжи подреждам, изгасна и последният ми лъч 
надежда!
Но светят ми очите, а те са слепи...
Безброй съвети и... трети дубъл - 
"живей за всеки!"...

А колко ми омръзна да живея
за разни хора, разни от конвейера...
Ще те намеря? Да бе, сигурно,
но някъде в моето минало...

И слепотата се засилва
от лъженето, че е сила...
Слабост е, но по-добре е да не знаеш!
А болката... ще я познаеш!

© Йордан Ботев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??