25.11.2009 г., 11:53 ч.

Болката на Янтра 

  Поезия
337 0 6

 

Болката на Янтра

 

 

Търново вечер е влюбено

ту като нежно момиче,

ту като пищна красавица,

 

която погубва, когато обича.

 

Ех, тази красавица!

Колко любовника тя е зачернила!

Само на гордия Царевец–

е оставала винаги верна.

 

А и аз, старата,

дето нозете ù мия,

не ли от завист, около стана ù

като змия се вия?

 

И огледа ли се в мене,

аз си мисля, че съм хубава

и поглеждам с нейните очи надменни,

ала чувам:

„Търново вечер е влюбено...!”

 

                                                                 Велико Търново 1979г.

 

© Ангел Веселинов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??