26.01.2021 г., 15:58 ч.  

Болното бебенце 

  Поезия » Друга
374 0 4

Роди се ти на таз земя прекрасна,

с болест грозна, мъчителна, ужасна,

създателите си да тормозиш до сетния им край

и да ги лишиш от така жадувания рай.

 

Ах, с каква нестихваща надежда чакаха своето дете

на бял свят да излезе и първия си глас да нададе,

но уви, злощастна оказа се съдбата,

роди се живо, здраво, но с рана на главата.

 

Раната беше голяма, гнойна и дълбока,

а лекарите изумени от картинката жестока,

не бяха виждали нещо толкоз покъртително,

на пръв поглед грозно, но всъщност отвратително.

 

Абстрахирайки се от видяното, тежка диагноза те поставиха,

а родителите в шок и ужас по главата бебето погалиха,

сякаш вече усещаха какво им предстои –

не щастие и радост, а мъка и сълзи...

 

След като прекрачиха прага на детската стая

и положиха бебето в новото му легълце,

осъзнаха, че и без това нямат място в рая

и умъртвиха новороденото с голи ръце.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Емил Христев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??