22.06.2012 г., 12:53 ч.

Бордеят на крилатите 

  Поезия » Друга
1064 0 8

Тя е жена за много любовници...
Но за един мъж.
Циганка, родена през май,
а кожата ù е по-бяла от съня на неналюбени ангели.
Идва точно час след залеза.
Не пие, а флиртува с няколко ягоди,
една червена роза
и сивия котарак,
който винаги иска нея,
но никога не заспива в скута ù...
защото под полите ù са скрити греховете на Рим...
Тръгва си между три и пет
и знае, че същата нощ
мъжете ще залагат кой ще положи глава на гърдите ù...
Поздравява победителя на следващата,
когато се сбогува с целувка по ръба на ризата
и той знае, че това, да я любиш и да я направиш своя,
е безумно различно...
Само тя има себе си...
И носи греха си с най-жестоката чест...
Защото е жена за много любовници,
но за един мъж...
И той ще я познае
в бордея на крилатите...

© Рени Бакалова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??