13.01.2018 г., 9:56 ч.

Боркови прекръщавки 

  Поезия » За деца
739 1 6

 

Борко именца все нови

да измисля е готов и

като почне, се не спира:

Цяла че се с вар „гримира“,

Дечка стана на – Киречка,

след което стана Надка

с нейния инат – Инатка.

Бе „певецът“ Пантелей

изкомандван – Занемей,

а пък „фокусникът“ Йоско

псевдоним доби – Магьоско.

Ноктенца не реже Юрко

и получи – Маникюрко,

а че замърсява Савко,

си заслужи – Замърсявко.

Радка стана на – Брадатка,

после Златка на – Мулатка...

Но добре е да внимава

кого Борко прекръщава

с тези именца чудати.

Инак може да си пати!

 

 

 

Из "Весел свят"

 

© Борко Бърборко Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??