1.03.2022 г., 18:01 ч.

Брат срещу брат 

  Поезия » Философска, Гражданска
307 0 1

                Брат срещу брат

 

-Защо ти брате стреляш срещу мен,

нима не сме една кръв, един ген?

Нима забрави как израснахме, на свобода,

в дни мирни, дни изпълнени с доброта.

 

-Защо позволихме на Някой да ни убеди,

че има по важни от живота неща, уви.

Да застанем брат срещу брат във война,

да се борим по между си с оръжие в ръка.

 

Един език имаме и вяра имаме една,

защо срещу мен ти вдигна своята ръка.

Нима важни са сега само богатствата,

другите заради това започнаха тази война.

 

А ние сме братя, забрави ли човече това,

забрави ли миналото ни, спомни си го сега!

Аз няма да стрелям, не стреляй и ти,

да хвърлим оръжието, ела и ме прегърни!

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??