18.04.2023 г., 1:26 ч.

Браздата на живота 

  Поезия
653 7 15

Като простора, сине, синия...

С нея и безкрая ни предричат.

Белязани сме с тази линия,

браздата на живота я наричат.

Стръмните извивки да не гледаш,

щом пръстите си във юмрук сбереш.

Пред фалша, сине, пред ”величия”

пазѝ браздата, носѝ я като свещ.

И с Вяра в смисъла на бъдното,

Надеждата на паднал подарѝ.

Любов раздай дори на съдното,

кога душата ти тежней, кърви...

Не забравяй, нивга не угасват

най-трудните олтари на духа,

Надежда щом от тях измолят

и „мъртъвци” възкръсват от пръстта.

© Ивита Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

В нещастието няма друго лекарство, освен надеждата »

9 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??