18.04.2024 г., 21:49 ч.

Брей, брей, брей! 

  Поезия » Хумористична
77 0 0

Съска вятър – пръска прах.

Сред листата – грачещ смях.

Гарван черен стиска в клюн

гръм вечерен – дум, дум, дум!

Облак буцест, сетен лъч.

Кон накуцващ хвърля къч.

После хваща самолет,

че го праща на гурбет

зла кобила – иска пай

от камила – чак в Дубай.

Самолетът ръси сол

с куп ракети – бол, бол, бол!

Сее облак, жъне дъжд.

Сушо злобна – къш, къш, къш!

А в Дубай как заваля!

Кон се вайка – оляля!

Конска буля дъвче пай

от акула – ай, ай ай!

Бърни трие с лист от дъб.

Лакомия – счупи зъб!

Всичко живо – под вода,

тя преживя – да, да, да!

Мишки скачат изпод борд,

с шушляк лачен тя – на форд.

И изплува – маскара!

С ток тактува – тралала.

Няма спирка, в шок – Дубай.

Тя си свирка – смърка чай!

 

На копито плю си. Край

на лъжите. Бай, Дубай!

 

https://www.youtube.com/watch?v=FijO5j6jWeM

https://www.youtube.com/watch?v=DGAywhPNTeo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Мария Димитрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??