6.11.2021 г., 9:31 ч.

Брой до пет! 

  Поезия » За деца
389 0 4

Вчера ме попита кака:

„Пръстите ти на ръката

колко общо са, кажи!

Можеш ли ги преброи?“

 

В пети клас е, а не знае?

Трябва повече да се старае!

Слушай ти и се учи!

Брой до пет и повтори!

 

Палецът е пръв и важен.

Щом нагоре е изправен, 

знак, че  всичко е добре!

А надолу – значи „не“!

 

Показалецът е номер две!  
Важен е, но все се вре!

Все посочва, все се мушка,

този дълъг непослушко!  

 

Следва пръст със номер три

и в средата той стои!

Среден го наричат всички.

Като великан същински!

   

А четвъртият, горкият

и до днес си няма име.

Трудно името му сричат

и Безимен го наричат.

 

Малчо пък е най-накрая.

Пети пръст е! Туй го зная!

Като братята си не е снажен,

но е също много важен!

 

Тук сестра ми се засмя:

„А на другата ръка?

Общо колко са на двете?“

…………………………….

Хайде, вие ми кажете!

© Даниела Виткова Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Да обогатим света на детските игри с броилки за най-малките »

25 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??