28.06.2022 г., 10:39 ч.

Бръмбари в главата 

  Поезия » Хумористична
530 6 9

Понеже ми омръзна да подреждам
проблеми и задачи в боен строй,
реших да стана случай безнадежден,
а делниците – влачил  ги порой. 

 

Все с бистър ум се движа в коловоза,
каквото трябва правя, но дали
си струва всеки ден да се тормозя?!
Май скучно е, съгласни сте, нали? 

 

Главата явно трябва да си сменям -
не ми е нужен толкова акъл.
Ще си завъдя бръмбарчета в нея,
ще кажа на щурец “добре дошъл“. 

 

И с тях ще съм навярно по-щастлива  -
един бръмчи, друг пее серенада...
Ако съм щура -  всичко е красиво
и вечно ще съм нова изненада. 

 

Акъла стар, без жал ще пенсионирам
и ще го пратя някъде далече,
сам себе си за друг да консервира,
пък аз ще стана шантаво човече. 

 

И няма само грижи да строявам,
а бръмбари  край мен ще маршируват
в редици прави. Само се надявам
да не решат и зумба да танцуват.

© Вики Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??