11.01.2013 г., 20:27 ч.

Будна кома 

  Поезия » Друга
626 0 4

                                                                                    "Самият живот е често будна кома."

                                                                                     из коментар на Илко Илиев (poeta) на    друго мое стихотворение  

 

Животът днес е будна кома.

Смъртта протяга криви пръсти.

И пред последната икона

един мерзавец пак се кръсти.

 

И всеки миг умира нещо.

Любов. Надежда. Вик. И цвете.

Изгасва есенната нежност.

Заглъхват с писък  ветровете.

 

И до боклука се прощава

с живота старото ни  куче.

Отиват си честта и славата.

Тъгата само ни се случва.

 

Приятелството се променя.

А верността се преоблича.

Лъжи и пошлост и  съмнения

коварство и раздор повличат.

 

А ние все сме в будна кома.

Не сме ни мъртви, нито живи.

Мъждукаме във нечий спомен

и мъчим се да сме щастливи.

© Нина Чилиянска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??