20.06.2021 г., 7:36 ч.  

Буквите на Хефест 

  Поезия » Строги форми
429 0 0

 

 

Колко трудна задача е да пазиш кълн

за съдбата на всичко видимо и познато

без да може реално да бъдеш знак

за притежание на буквите от олово.

 

Втълпени притчи, неопарили гръдта,

не ще излеят слово, нито провидение.

По пътя си грях и злост неопозналите

по Божи истини вървят и промисъл.

 

А тези, които знаят, че делят трохи

и от хляба им пируват под небето,

ще пият с препълнена съдба в чашата,

без да пазят на дъното й думите за края.

 

 

Отличено стихотворение с награда от Конкурса на Читалище "Развитие" в гр. Севлиево "Аз, глас и съвест на епохата"

 

© Мария Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??