11.07.2015 г., 18:38 ч.

Буквите /Римувана азбука/ 

  Поезия » За деца
1284 0 3

А е за "ало".
Б е за "бяло".
В е за "вяра".
Г е за "галя".
Д като "десен".
Е като "есен".
Ж - за "желая".
З като "зная".
И - за "изгода".
Й - за "йога".
К като "котка".
Л като "лодка".
М е за "мама".
Н е за "няма".
О - за "обичам".
П - за "приличам".
Р - за рисувам.
С - за "сънувам".
Т - за "тревици".
У - за "умници".
Ф - за "филия".
Х - за "хавлия".
Ц - за "целувам.
Ч е за "чувам".
Ш като "шипка".
Щ като "щипка".
Ъ е дъждовна,
ь - гальовна.
Ю - за "Ютия".
Я - за "яхния".

Букви познати,
светли, крилати. -
Път към безкрайни
знания, тайни...

Марин Тачков

© Марин Тачков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??