26.12.2015 г., 19:46 ч.

Бунтът на овцата 

  Поезия » Друга
446 0 0

 

 


Гадният чакал партиен, 
кичещ се със лъвска грива,
дето бие се в гърдите -  
Кризата със менe мина!
Отсега добре ще спите,

чудна ще е таз догодина!
Пенсионерът ли, твърдите,
печката си пали с книга?
От коледния бонус гладен
няма как да се заспива.
Няма и синът на депутата

да докосне с пръст мотика,
а татко тиквата го скъсва
тая геополитика,
стачките на полицая
и народния владика,
на музейния работник,
как на тия все не стига?


Давай, извaди от парламента

гнусната ската крадлива!
Нека молят да не драснем
клечката върху бензина,
първокачествена смес
от мазната им лимузина.
Запали БГ създателя

на овчата доктрина -
академици не ми трябват,
стадото на половина!
Циганинът да гуляе,
синовете му седмина,
българинът да не мрънка,
неговите са в чужбина,
да си слуша стара чалга
и да чака мека зима!


Зашита на гърба стои

тая грозна кожа овча,
от бай Тошо стригани
още отвратително подхожда.
Раздирай, мятай плът след плът,

свободата трябвало да се изстрада,
слугата чака да го призоват,
опълченецът към пушката посяга!

 

 

 

 

© Валентин Хаджиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??