10.04.2020 г., 9:02 ч.

Буреносно 

  Поезия » Друга
496 2 0

Защо трябваше да събуждаш циклоните?! 
Толкова трудно ги бях утешила! 
Разказвах им приказки. 
Свършиха и измислих нови. 
Пях им хиляди приспивни песни. 
Повивах ги с пелени от тишина, 
от най-тънките, за да не им убива… 
носих ги на ръце до изнемогване… 
Ти скапа всичко само с един поглед… 
Онзи поглед… 
иронично, 
небрежно, 
нагнетяващ
предизвикателствата
на бурите ми.

© Misteria Vechna Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??