На днешния ден, освен всички носещи името на Св. Николай Чудотворец, празнуват и всички бургазлии, защото 6 декември е денят на моя прекрасен роден град БУРГАС.
С този стих искам да поздравя всички бургазлии, творящи или четящи в този сайт.
Честит имен ден и на всички именници!
И най-вече - Ники (Безкомпромисен) - честит празник, скъпо момче! Желая ти много радост и щастие, успехи в личния и творческия път и много възторжени приятели и почитатели! Целувам те!
БУРГАСКО ИНТИМНО
Докосвам парченцата злато,
стопени в лазурен воал,
обличам си бялата пяна
с пясъчни къдри по мен,
раздиплям вълнения сини,
потъвам в дълбоки води –
обичам те мое най-истинско
и толкова синьо Черно море.
Ухаеш на водорасли, на миди,
на морски череши, на свят,
без който не мога да дишам
и който ми дава криле.
И там във града на мечтите
пристигам отново дете,
прегърнало тихите бризове,
потопило във пясък краче.
В далечината сирена на кораб
изсвирва със писък на чайка,
моряци обръщат платната
и порят вълните към теб.
На моста ме чакат прегърнати
момче и момиче,
зората посрещнали плахо
със своята първа целувка.
В косите ми слънцето сплита
аромат на море и липи
и спомени пълнят очите ми
На пейка край плажа ще седна
Ще пея, ще пиша, ще плача от радост –
просто една бургазлийка,
която те носи в сърцето си.
Весела ЙОСИФОВА
МУЗИКАЛЕН ПОЗДРАВ>>>Бургаски вечери/Бургаско интимно
Паметта на Св. Николай честваме два пъти през годината: на 6 декември, когато светителят се представил на Господа, и на 9 май/22 май - денят на пренасяне светите му мощи от град Мир (Древна Лигия) в Бари (Италия).
Църквата му отдава специална молитвена и богослужебна почит и всеки четвъртък. С такава чест на ежеседмична прослава е удостоен единствено "най-големият между родените от жени" (Мат. 11:11) Св. Йоан Кръстител и Предтеча Господен..
© Весела ЙОСИФОВА Всички права запазени
Толкова се радвам за теб! Ти си един Вулкан от чувства!
Съжалявам , че другите не те познават така, както аз те познавам.
Липсваш ми с интелигентното си чувство за хумор, с богата душевност и когато трябва с езоповския език!
Срещите с теб могат да бъдат житейски урок за всеки!
Обичам те!
Русото момче от втория етаж на онзи вече остарял жилищен блок в НАШИЯ КРАСИВ БУРГАС !
КК