Някои пестят в буркан парички,
други пък във него светулки си ловят.
Аз събирам си в буркан целувки
и кътам свидно детския си свят!
Всяка сутрин си добавям точно две!
Първата от мама, щом веднага стана,
а втората от тате, за добричкото дете.
След това затварям хубаво буркана
и го гушвам здраво с двете си ръце!
Днес незнайно как, счупи се буркана
и целувките по пода разпилях.
Спънах се! Бутнах буркана с целувки.
Те разпилени по пода лежат.
В гърлото ми сякаш бучица застана
и веднага след това с глас се разревах!
При мен дотича бързо мама
и попи сълзите ми с уста.
Каза, че това не е беда голяма,
защото всъщност,
бурканът със целувки е в моята душа!
© Галина Кръстева Всички права запазени
Иван, благодаря Ви! 🙏