Без бурята как щях да остарея?
Без мелница и корабен щурва́л,
компасът счупен, птиците и кея...
дали изобщо щях да съм живял?
Щом наближи... в две мълнии ще вляза,
на корабокрушенец и поет.
Отломка след порой душата пази -
змия от котвата за амулет.
Дванайсет ба́ла бедствие затворих,
в бурканче от пюре и за каде́м
надписах го “С любов за аматьори!“,
след бурята от него ще ядем.
Произведението е участник в конкурса:
Когато наближава буря, някои строят стени, други - вятърни мелници »