24.03.2013 г., 10:04 ч.

Буря 

  Поезия » Любовна
405 0 0

Буря


Сълзите ти - същински дъжд,
косите вееш като вятър,
ядосана размахваш пръст,
когато спя, съм ти приятел...

Навън е буря, и вали,
поисках да се стопля в тебе,
но ти я пусна и не сме сами,
а мен ме прати в дъжда под небето...

Зачудих се. Странно. Защо ли?
Защо предпочиташ да страдам?
Инатът ти в главната роля,
в театъра публика Аз съм..

Вървя и дъждът ме покани
на гости по тихата улица,
а вятърът пак е подгонил
облаче, скрило вечерница..

Не ме приюти да остана
на сухо и топло, с любов,
стихията страстно ме хвана,
скитник, от буря на лов...


23.03.2013
Д. Антонов (diester)

© Данаил Антонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??