Буря
Черни късове небе скриха слънцето
начумерени, яростни, зли.
Разкъса светкавица небосвода
и после той се взриви.
Мощни капки се блъскат в асфалта,
покриви дрънчат и коли,
хора се сгушили под чардака
и чакат да превали.
Вървя под дъжда за нийде не тръгнала,
начумерена, яростна, зла.
Влива се в мене небето
и аз се превръщам във капка вода.
Ще премине бурята, ще утихна,
знам...
Знам, че след буря е хубаво.
© Анин Всички права запазени