Червено, грозно небето трещи,
уплашени хора - мълния съска,
ето, дете навън крещи
и дъждът бавно започва да пръска...
Реката зловещо надига води,
бързеи шумят, скала се руши,
клони се чупят под напора бесен,
а някои се радват - "Какъв ден чудесен!"
© Дух Всички права запазени