3.03.2011 г., 11:34 ч.

Буря 

  Поезия » Еротична
1327 0 15

От притулен в мечтите ми сън твоят лик ме докосва,

във очите ти слънце горещо разпалва лъчи.

Мисълта ми полита в копнежа - оголено-боса,

а на устните тръпнещи  ранният прилив  мълчи...

 

Всеки дъх е светкавичен миг във надигната  буря

и пиратска галера  плячкосва  ме с  див абордаж,

бие щормът по мачтата луд - и в платната намира

до безпътност пиян от най-сластния грог екипаж...

 

И прибой от събудени викове в океана ме носи,

и ръката ти нежна е фар сред горещ сънен риф...

Духва бризът игрив и надига  вълна чернокоса

и на остров изхвърля ме с тебе - удавено-жив...

© Михаил Цветански Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??