24.06.2018 г., 22:06 ч.

Буря и дъга – гняв и ласка 

  Поезия » Свободен стих
661 0 0

 

***

Изсипва се небето и трещи...

Светкавици прорязват сгъстеното пространство,

а мълнии кръстосват огнени кълбета...

Сърцето на земята се е свило в спазъм.

И тътенът вилнее, докато стане ехо

в огромните очи на тишината...

Макове отразяват слънчевата усмивка на дъгата...

 

***

Мълния раздира пазвата на залеза.

Небето се премята полудяло.

Разбъркват се страсти, цветове, мечти...

Бушува огневата линия... Боли!!!

И миговете спират! Сякаш вечност...

А с дъх на бряг пристига спасителна дъга...                  

                                                                                                 

                                            © Павлина Петрова

© Павлина Петрова Всички права запазени

Произведението е включено в:
  1053 
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??