29.09.2013 г., 12:16 ч.

Бях... 

  Поезия » Любовна
702 0 2

Бях и тиха, бях и дивата река.
Бушуваха в мене чувства святи!
Спокойна бях - погалена от твоята ръка
и сгушена дълбоко в душата ти!

Красива бях, от слънцето в очите ти,
което галеше ме с лъчите парещи!
И бях изпълнена от порив на мечтите си,
небето бях - любов безкрай даряваща!

И огън бях - лумващ, в миг разгарящ се!
И бистър ручей - утоляващ жаждата!
И вятър бях, в полет див понасящ се,
прашинка бях - събрала в мен надеждата!

И бях щастлива и изпълнена с дихание,
с устни галещи, даряващи величие!
С душа, преливаща от трепет и желание -
такава бях, ала сега съм... ничия...

Евелина Панева

© Евелина Панева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??