22.07.2008 г., 7:29 ч.

Бях 

  Поезия » Любовна
935 0 26
 

Бях твоя и със тяло, и с душа,

бях дълго твоя, но сега съм чужда,

със устните си другиго теша

и друг в леглото мое се пробужда.

 

Бях твоя всеки ден и всяка нощ,

бях само твоя, но сега съм друга,

светът около мен е блед и чужд,

сънят не е красива теменуга.

 

Бях твоя и във радост, и в тъга,

бях скъпа твоя, но сега съм плаха

и нося се в безбрежната мъгла

на своята недостроена стряха.

 

Бях твоя и наяве, и насън,

бях твоят грях и твоята опора,

сега трепери споменът навън,

склонил глава от дългата умора.

© Наташа Басарова Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??