9.02.2014 г., 19:19 ч.

Бял червей 

  Поезия » Друга
776 0 1


    Яд ли те е?


    Яд ме е, брате!
    Яд ме е...


    Яд отвътре ме яде,
    яде ме и ме изяжда,
    жив ме яде...

 

    Яде ме и не спира,
    както бял червей мършата яде...

 

    Яде ме, а аз съм безсилен...
  
    Безсилен, слаб, болен...
   
    Болен съм от любов,
    но не от тази, която Ти познаваш!
  
    Любовта ми е към онова, що е живо...

    онова, дето е преди нас,
    онова, което Ти газиш, тъпчеш и убиваш,
    онова, което Ти късаш, режеш и гориш!

    За тебе то няма душа, няма разум, няма чувства!
    Не изпитва болка - убивай го !

    Нали все пак Ти си висшият,
    Ти си този с разума, с душата,
    Ти си този, който решава.
    
    Ти, брате...

     А Ти си никой и нищо,
     едно зрънце в пясъка на плажа,
     една тревица в зелената поляна,
     един миг във времето...

 

     Не го забравяй!
    
     Аз ще ти напомням, брате!

     А мен ме боли...
     яде ме...
     яде ме, защото обичам всичко що е живо,
     яде ме, защото и тебе те обичам, брате...

© Крут Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Към кого се обръщаш? Към тоя, който го изписват с глава буква ли? Ако е той, или отдавна е оглушал или е отишал в друга галактика. Губиш си времето, пък и какво братле е той...
Предложения
: ??:??