Б Я Л А
На колене пред тебе, Бяла,
аз поднасям скромен венец!
В него вплетох реки и полета...
Капка кръв взех от всеки борец.
Който смело за тебе се бори
и премазва врага ядовит,
всяка вечер на пост той стоеше,
всяка сутрин все някой убит...
Но те пазеха чиста и свята,
за да бъдеш не град, а мечта!
Поколения в теб се люляха,
в тебе, Бяла - райска земя!!!
© Иван Иванов Всички права запазени