23.01.2008 г., 21:01 ч.

Бяла пролет в очите ми тайно наднича... 

  Поезия » Любовна
1025 0 35

 

 

Бяла пролет в очите ми тайно наднича...

 

 

Ще те моля, не искай на теб да приличам...

Мойта кръв като бясна река непокорна е!

В тиха истина свойта гола душа аз обличам...

и криле й рисувам - ветрено дива и волна е!

 

Не очаквай да бъда тъй смълчана, бездумна.

Нека викам от болка, камбанно да плача...

Щом усмихна се светло - искра сребролунна

да проблесне лазурно, докосвайки здрача...

 

Ще те моля, не искай на теб да приличам...

Аз съм Северът бял, чакам стъпки в снега...

Бяла пролет в очите ми тайно наднича -

топъл Юг приближава! Зная, ти си това!

 

 

23.01.2008 г.

© Гергана Шутева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??