23.07.2009 г., 21:37 ч.

Бяла риза 

  Поезия » Любовна
560 0 4

Бяла мома бяло платно тъкала

и с душа си на Богу думала.

Бяла мома бяло платно изтъкала

денем и нощем за момъка си свиден.

Насън и наяве викала го сякаш орлица

да прелети през поляни и планини.

Бяла мома бяла риза изтъкала,

колосала платно с момински сълзи...

Бяла мома на момъка си облякла

Богородично платно

и ореол - път като Витлеемска здезда,

да му блести.

© ДИМА Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??