Бяла съм, мръсно бяла,
като поругана невинност -
нося си полу-вяра
от охлузена искреност.
Чиста съм, почти чиста
и понякога даже се смея
със невинност лъчиста,
ако друг не заплюе по нея.
Светла съм, мъжделиво проблясва
светлината в мен – уморена,
ражда се и пак загасва,
от живота ни заслепена.
Съща съм, не съвсем съща,
алчни крадци са дните,
вземат ни и ни връщат
пообрани душите...
© Еуфория Всички права запазени
и понякога даже се смея
със невинност лъчиста,
ако друг не заплюе по нея."
Мила, Еуфория, какво значение имат другите? Ти си си ти и си прекрасна!