3.12.2018 г., 13:01 ч.  

Бяла тишина 

  Поезия
419 1 0

Бяла тишина

 

Вятърът, впрегнал на мрака юздите,

вие от горските урви.

С блясък ехиден, се смеят звездите.

Като премръзнали к**ви.

 

Още не съмнал, зимният ден,

гледаш го- вече замръкнал,

от тишината опиянен.

Сякаш светът е замлъкнал.

 

Бяла, вледяваща тишина.

Свещи, камина и вино.

Всичко това ми навява вина

за неизползвано синьо.

 

Гледам навън. И мечтая за лято.

А декемврийската зима

ми е надраскала по стъклата:

Има го, има го. Има.

© Мари Елен- Даниела Стамова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??