Бялата дама
Тя, Бялата дама, ще донесе надежда,
светлина в мрака на нощта.
Тя с вълшебната си прежда
ще оплете към Вечността врата.
В тишината на малката стая
лунен лъч ще се промъкне.
Там, между Реалността и Безкрая
ти ще видиш Бялата дама.
Усмивка ще разцъфти на мъдрото ù лице,
когато погледите ви се срещнат.
Тя ще протегне към тебе ръце,
а устните ù успокоителни думи ще шепнат.
Ти ще се сгушиш в нежната ù прегръдка,
защитен от враждебния свят.
Тревогите ти ще излетят като птици,
а ти ще потънеш в очите на Бялата дама.
Юни, 2006 г
© Мария Всички права запазени