28.12.2010 г., 14:49 ч.

Бялата жена 

  Поезия » Пейзажна
755 0 2

Бялата жена, дошла от Ниагара,

сега е тук да гледа снегопада.

Какво да види? Заледена мелба,

покрита с морска сол, за да не спъне Зелда.

И пак пътува с тази таратайка –

купила си я, едва ли не – от малка.

Стовари си хобота до имота на Европа.

Закова си пейка.

Поля замръзналата почва с лейка.

Изгледа смокинята отгоре до долу.

Ревнуваше от градинаря, че са я

закопали надълбоко.

Пръстите ù шават

да намерят стъкълцата –

нейните... и на шамана.

 

28.12.2010г.

 

 

© Кристиан Неделчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??