29.01.2011 г., 18:37 ч.

Бялата Принцеса 

  Поезия » Любовна
2334 0 7

Вдигаш отново гордо глава,
готова за поредния бал на принцесите.
Облякла рокля от бяла тафта,
с  шевици от снежни виелици.

Усмихваш се – изпепеляващо смразяваща,
с очи – прозрачни ледени кристали.
Пронизваш с поглед тъй опияняващо,
че пламват бузите  алени.

Показваш сила, власт и темперамент,
наздравица вдигаш със фреш
от чувства в афелий изпратени,
а всъщност в своя апогей.

Стискаш зъби и раздаваш сияйност,

с ветрове и стихии ще се прегърнеш

и се молиш в тези минути безкрайни

парчето лед в сълза да не превърнеш.

 

Защото късче сърце ти е нужно
снежната магия да изпепели.
Истинско, чисто, изгарящо теменужено,
даряващо обич и смели мечти!

© Катя Вангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??