14.04.2022 г., 15:47 ч.

Бъдеще без войни да градим 

  Поезия » Гражданска
267 0 0

 

Няма, не съществува съвременна война с мисия

благородна, щом тя причинява смърт на невинни

хора и грозна разруха, щом без бащи или без майки

остават хиляди деца сираци, само и само да сбъднат

войнолюбците алчните си за власт и пари мераци.

Но крайно време е вече това да се промени и мирът

да победи, време е заедно да се обединим и бъдеще

без войни да градим, да време е високо и ясно да кажем

без страх, ние сме съвременни хора на двадесет и първи век,

да застанем задружно всички, рамо до рамо, човек до човек,

и да спрем братоубийствените,омразни, вредни войни,

които изкуствено ни разделят и правят врагове от векове.

За да няма никога вече горчиви сълзи в невинните детски очи,

и за да има за всички хора  щастливо сбъдване във всички дни,

нека победим със своето твърдо НЕ коварните облачни беди,

и суетните нагли имеперски олигархични мераци завинаги.

© Кръстина Тодорова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??