7.01.2018 г., 1:08 ч.

Бъди 

  Поезия » Любовна, Философска
929 1 3

Ще бъдеш ли до мен, когато мен ме няма,

когато времето ще се превърне в миг,

когато миналото ще го вече няма,

когато само ще си спомняш плахо този ден...

Тогава ти ще бъдеш ли до мен?

 

Ще бъдеш ли до мен, когато аз ще бъда там,

но ти не ще умееш да докоснеш моя лик.

Със теб не ще съм вече рязка, пряма,

ще се взираш тихо в силуета, но ще виждаш все през мен,

тогава ти ще бъдеш ли до мен?

 

Бъди до мен, защото в мен борба е също.

Аз като вълна вълната тягостно поглъщам,

но съм още там и нощем се завръщам.

Не съм все аз на слънце, но сърцето ми е феномен!

Заради него тихичко почакай, но бъди до мен...

 

Бъди до мен защото страшното е само в тъмнината,

на светло винаги прозира цветният детайл на моя храм,

ела и погали ме, не смей да ме посрещаш с меч и броня,

зад теб съм винаги и сълзи за тебе ще пророня

и ще превърна пак в камбанен звън и милост твоя ден.

Бъди до мен, ах само ти бъди до мен!

 

© Петя Богданова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Петя,многовекторно послание.Този за когото е предназначено направо може да се обърка кога да дойде и кога не.Добре че на светло прозира детайл от твоят храм.
    Това беше за да се загаси малко пламъкът от чувства!
    Поздрав от мен!
  • Да бъде! Поздрав за хубавия стих!
  • Прекрасно! Боже! Премина през мен! Прободе ме и пожелах да седна и да те чакам, защото стихът не е за мен и не знам къде си, за да седна до теб. За това се занадявах, да минеш край мен, да те спра, или да тръгна с теб....
Предложения
: ??:??