25.01.2017 г., 19:39 ч.

Бъди благословен! 

  Поезия » Друга
2011 6 24

Във този свят на лудост и омраза,

на низки страсти, мерзост и печал

а вместо кръв във вените – зараза:

кой на кого, до грош, какво е дал…

 

Единствен ти, Приятелю, остана

встрани от тази жалка суета,

макар душата ти да беше  рана,

дори за миг не се поколеба

 

да бъдеш себе си и в труден час,

със две-три топли думи само

да кажеш „Ето ме при Вас –

предлагам Ви другарското си рамо...”

 

Приятелю, бъди благословен!

За тези четиридесет години,

в които неотлъчно бе до мен,

аз се прекланям и прости ми!

 

Любомир Попов

© Любомир Попов Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Кюлче Приятелство »

1 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??