19.07.2009 г., 19:44 ч.

Бъди фенер, спасителна лодка или стълба 

  Поезия » Друга
1000 0 3

Бъди фенер, спасителна лодка или стълба


В свят на войни,
жестоки убийства и коварни лъжи.
Когато си изправен срещу на съда урока,
уплашен и забравил своята посока.

Когато не ти остава друго, освен
да бягаш и се криеш ден след ден.
Когато си вече изморен, болен или леко замаян,
от всичко това отчаян.

Идва в тебе миг,
дългоочакван за помощ и вик.
Светлината в тунела страшен,
осветяваща те - измършавял и прашен.

Фенерът, показващ ти напред
пътя, камъните, дупките, всичко подред.
Стълба, даваща ти сигурно стъпало,
от вода, дупка или бездънна яма помагало.

Или пък лодка,
извеждаща те от уж водата кротка.
Когато водопад от препятствия се спусне
и в живота ти проблеми пусне.

Когато си изправен пред смъртта,
пред тази дилема и трудна игра.
Хубаво е някой да се спре
и да не позволи на друг човек да умре.

© Гергана Дойчинова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.

  • Все някога трябва да се научим и сами да си светим...
  • Поздрави!
  • Хубаво е че все още има хора които искат да помагат , да спасявт.Поздрави за стиха!
Предложения
: ??:??